Om meg 

Joachim MajambereJoachim Majambere

Coach og relasjonsterapeut

«Hvis du vil endre verden, fokuser fullt og helt på å bli den beste versjonen av deg selv på personlig nivå og øv på det å kunne gi uten å forvente å få»

Jeg heter Joachim Majambere, er født i 1969, gift og far til voksne barn. 

Jeg er en rolig og omgjengelig person og var på andre menneskers behov for forståelse, anerkjennelse og vekst. Jeg har en åpen, nysgjerrig og ikke-dømmende holdning til mennesker, uansett sosiokulturell bakgrunn, kjønnsidentitet og utfordringsbilde.

Jeg har en grunnleggende tro på at vi alle ønsker å leve i harmoni med oss selv og med andre, og at vi alle har muligheter til å bli en bedre versjon av oss selv. Jeg er også overbevist om at positive endringer hos oss selv er den eneste veien mot en fredeligere verden.

Selv om jeg har en behagelig fremtoning, praktiserer jeg en direkte, ærlig og utfordrende stil nettopp for å fremme kundens bevisstgjøring, erkjennelse og handling. Min aktivitet og tilnærmingsmåter gjør at jeg assisterer kunden til å ta nødvendige grep mot neste steg til et liv fullt  med mer positive følelser, tanker og handlinger i møte med seg selv og med omgivelsene. 

Med utgangspunkt i mine kompetanseområder, hjelper jeg enkeltpersoner, par, foreldre og ungdommer med å oppdage egne ressurser, komme i en mer ressurssterk tilstand, oppnå mål og etablere gode relasjoner ved å uttrykke tanker, følelser og behov på en hensiktsmessig måte. 

Kompetanse

Kompetanseområder: NLP Coaching, coaching og relasjonsledelse, Integrert relasjonsteori, parterapi, Gottmans metode, tankefeltterapi, hypnoterapi, positiv psykologi, pedagogikk, kommunikasjon, konflikthåndtering,  mobbing/skolemiljø, hjem-skole-samarbeid og offentlig forvaltning. 

Erfaring: Jeg har erfaring med veiledning/coaching av en sammensatt målgrupper: enkeltindivider, par, foreldre, ungdommer. Jeg hjelper spesielt enkeltpersoner i sorg, i konflikter hjemme eller på arbeidsplassen og mennesker som sliter med negative følelser og tanker, destruktiv atferd, uvaner, avhengigheter, usunn grensesetting og relasjonshemmende kommunikasjonsmønstre. Jeg har ellers arbeidserfaring fra skole, barnevern, stat, kommune og frivillighet. 

Språk: Norsk, engelsk, fransk, Kirundi, kinyarwanda, swahili, spansk (dagligtale). 

Sertifiseringer/fordypninger:

NLP Master Practitioner

Integrert tilknytningsteori (alle typer relasjoner)

Gottmans metode (parterapi)

Tankefeltterapi (TFT) 

Hypnoterapi

Erickson hypnose

Positiv Psykologi 

Mobbing Omtaler

«Da jeg hadde coaching-time med Joachim, var jeg var svært usikker på hva gjør jeg videre med livet mitt. Jeg hadde kommet tilbake til jobben, etter et år med kreft, cellegift og operasjoner. Mange valg skulle tas, jeg sto i store utfordringer på jobben og hadde en hemmelig drøm. Hans tilstedeværelse, spørsmål, støtte og evne til å gi drømmene mine feed forward gjør at jeg i dag har funnet min vei og tatt mine valg. Fra første stund var det lett å snakke med han. Jeg følte meg trygg og ivaretatt. Jeg kan gi ham mine beste anbefalinger, han endret retningen i mitt liv svært positivt» – C.R.

«Joachim har en behagelig fremtoning og er en person som jeg raskt følte meg trygg hos. Han er god på å lytte og er i tillegg veldig tillitsskapende. Han er inspirerende og fikk meg til å reflektere over ting jeg ikke hadde tenkt på tidligere. Jeg fikk hjelp til å sette meg personlige mål, og en plan for hvordan jeg skulle nå dem. Om andre ønsker å få hjelp av en Coach kan jeg varmt anbefale Joachim». – J-E. 

«Jeg hadde en coaching time med Joachim rett etter en heftig traumatisk opplevelse. Joachim hjalp meg å se nye perspektiver og få innsikt. Coachen viste god forståelse av teoretiske konsepter, noe som ga et solid fundament for coachingen. Det var tydelig at han hadde kunnskap om emnet, noe som beriket samtalen og bidro til å åpne opp for nye måter å tenke på. Jeg satte pris på coachens profesjonalitet og evne til å formidle komplekse ideer på en forståelig måte. Denne timen var et godt første skritt mot personlig vekst og håndtering av situasjonen jeg havnet i. Coachens tilnærming var oppmuntrende og støttende, noe som skapte et positivt og åpent rom for læring og selvrefleksjon. Jeg ser fram til å bygge videre på denne erfaringen og å ta i bruk de innsiktene jeg har fått i praksis.» – K.G.

«Jeg har henvendt meg til Joachim to ganger, en gang i forhold til generell livsvei og den andre ganger for hjelp med jobbsøking. Joachim hjalp meg mye med å sortere tanker og motivasjoner som jeg har. Dette er noe som jeg vanligvis sliter med, men Joachim greide å bygge opp en forståelig struktur ut ifra mine forklaringer. Han er ekstremt god til å lytte og også fange spesifikke problemstillinger som må bli sett nærmere på. I tillegg til dette bruker han mange forskjellige verktøy som hjelper å forklare hvor han kommer fra. Så hvis jeg ikke forstår en forklaring, kan han lett henvende meg til noe annet. Han greier veldig flytende å lede meg inn i forståelse om mine egne styrker og hvor jeg vil gå uten at han må gi meg svarene på et fat, noe som jeg syntes har hjulpet meg også med å stole på min egen intuisjon.» – R.V.

«Joachim er en ekstremt god lytter som kommer med kompetente konstruktive og strategiske tilbakemeldinger. Bruker en blanding av ro og logikk for å finne og planlegge de beste løsningene - steg for steg. I konflikter knyttet til parforholdet og entreprenørskap, ga Joachim viktig psykisk til å kanalisere trinnvis fremgang. Ved å stille seg upartisk med sin kompetanse, tilrettelegger han for god flyt og refleksjon. Kan anbefales til privatbruk og bedrift, i alle aldre - for å nå kortsiktige og langsiktige mål.» – V.M.

«Joachim har ved ulike anledninger gitt meg fantastiske råd, veiledning og hjelp både innen min profesjonelle karriere og mitt indre følelsesliv. Joachims rolige og strukturerte fremgangsmåte i samtalene vi har hatt har hjulpet meg med alt fra å omstrukturere hverdagen min til det jeg selv liker, til å bestemme meg for hva jeg ønsket å studere på universitetet. I dagens travle hverdag med mange valg har han lært meg hvordan hindringer kan tilnærmes på ulike måter og løses med ulike verktøy. Om du vurderer å benytte deg av Joachims tjenester, som jeg anbefaler på det høyeste, må du være klar for noen vanskelige spørsmål som vil vise seg å være nøyaktig det som skal til for å nå de resultatene som du selv ønsker å oppnå.»– I.V.

«Jeg kom til Joachim med utfordringer knyttet til både hjemmebane og arbeidsplassen. Jeg opplevde coachingen som nyttig og målrettet. Joachim var engasjert og strukturert i sitt arbeid. Fikk god oppfølging etter timene også.» – S.A.

«Jeg var så heldig å bli kjent med Joachim gjennom studiene «Coaching– og relasjonsledelse». Joachim et varmt og flott menneske, med de rette verdiene, som får de rundt seg til å føle seg både sett og verdsatt. Vi hadde mange gode samtaler gjennom studiet, og jeg oppfatter Joachim som særdeles dyktig i faget. Han er genuint interessert i den han prater med, og han imponerte meg stort under øvelsene vi gjorde sammen i studiet.» – A.L.

«Joachim har vært min kollega gjennom flere år, og jeg har både fått oppleve og kunnet observere hans vesen og bidrag i de arbeidsoppgaver som skal løses. Joachim stiller alltid forberedt til møter, har satt seg inn i saker som skal diskuteres, og gjort seg opp en mening om hvordan han kan bidra for å bringe saken videre, samt at han er bevisst på å komme inn i møtet med et mentalt overskudd. Joachim har en vidunderlig blanding av ambisiøs demokratisk seriøsitet og humoristisk sans. Han har en svært troverdig respekt for andre menneskers integritet, og møter mennesker med åpenhet, lekenhet og styrkende omtanke. 

Joachim har egenskaper og kompetanse som gjør at jeg er overbevist om at han vil bli en svært anerkjent og ettertraktet coach, og gi et viktig bidrag for en fredeligere verden!» – T.B.

« Det er med glede jeg skriver denne attesten for Joachim Majambere, som har vist seg å være en svært verdifull ressurs som frivillig, både i vår ressurggruppe for skole og som samtalepartner for unge mellom 15-26 år. Joachim utmerker seg med sin samarbeidsevne , interesse for oppdraget vårt og evne til å arbeide og kommunisere effektivt. Som samtalepartner har han fått gode tilbakemeldinger fra ungdommen. Det er tydelig at Joachim er svært engasjert i sitt arbeid, og hans lidenskap for det han gjør skinner gjennom i alt han tar seg til. Han viser en imponerende dedikasjon til å oppnå sine mål og bidrar aktivt til et positivt og produktivt miljø. Jeg kan med trygghet anbefale Joachim for enhver arbeidsgiver eller samarbeid som er på jakt etter en pålitelig, engasjert og dyktig person. Han vil være en uvurderlig ressurs for ethvert team han blir en del av.» – V.T., initiativtaker Wake Me Up


KONTAKT

joachim@nesteskritt.no

47316961